GeostigmaShop

Shop, PSP Utilities, PS2 Controller, 3D Glasses & Gadjet

Get our toolbar!
widgeo.net
Alert Pay: cyclonmaster@gmail.com

GIS 010: Installer Modify PS2 kepada Player avi dan sebagainya.

Posted by Mohd Khairun Nasir Saadi Thursday, July 22, 2010 ,

Bosan dah dengan PS2? Rasa nak jual atau buang je PS2?
Sebenarnya PS2 ada capability yang korang tak pernah jangka. PS2 boleh jadi Multimedia Player,


Apa yang dimodify?

1)PS2 boleh main video *.avi, *.mpg, *.mpg2, *.mp3, mp4 (aac), ac3, jpg. Fail yg ada subtitle *.srt etc pun support. Storage media boleh dibaca melalui CD, DVD ataupun USB. Best giler. :)

2)Guna USB Pendrive sebagai ganti memory card. 8MB selalu save penuh, kali ni tak payah risau sebab storage menjangkau 1-2GB.

3)Tambah homebrew Browser - senang nak run software homebrew dari USB, macam emulator NES, SNES etc.

4)Boleh main game PS2 melalui USB pendrive.

Kod Item: GIS 010

ITEM: CD Installer Modify PS2 + Usage Manual
HARGA: RM10
Penghantaran: Area Kuching(by hand, no cost), Tambah RM5

Berminat boleh emel saya: cyclonmaster@gmail.com

4 comments

  1. reiLk0rn Says:
  2. cmna nk bt tu, bro?
    adnan 0162060974

     
  3. cyclonmaster Says:
  4. Tak susah, Masuk CD dan install. Manual ada sekali dlm CD tu. Kalau nak yg dah sedia install, boleh beli memori kad 64MB saya. Takde caj tambahan utk install, cuma harga memori kad sahaja.

     
  5. kalau beli yg dah sedia install berapa ?kalau beli yg dah sedia install tapi dalam mc 8MB boleh ke?
    kalau hantar selangor boleh tak ?
    lepas dapat memory card tu ada step lain atau boleh terus layan ?
    fathi-0147326483(sms)

     
  6. cyclonmaster Says:
  7. Kalau berminat dengan memori kad yg dah siap diinstall boleh rujuk item ini:
    http://geostigmashop.blogspot.com/2010/07/ps2-memory-card-64mb.html

     

Post a Comment

Pelanggan Setia

Come and advertise with me NOW
Klik F5 Kalau Tak Nampak